21 Aralık 2011 Çarşamba

PORTAKAL PELTELİ VANİLYALI KUP



PORTAKAL PELTELİ VANİLYALI KUP

2 paket vanilyalı puding
1 paket Eti Kakaolu
1 su bardağı fındık
Portakal
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı şeker
1 kutu süt
YAPILIŞI:

Vanilyalı pudinler sütle pişirilir.Muhallebi kıvamına gelincede kuplara az az eşit dağıtılır.Daha sonra kalan diğer pudinge 2 adet portakal suyu ilave edip karışım sağlanır.Sonra bisküviler ve fındıklar rondodan geçirildikten sonra aralarına paylaştırılır ve portakal suyu karıştırdığımız pudingimizide tekrar 2.kat olacak şekilde ilave edilir.Ardından 3 su bardağı portakalı ,nişastayı ,şekeri ilave ederek aygaza alınır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve kıvamını alan portakal peltesinide son kat olarak kuplara paylaştırılarak üstleri arzuya göre süslenerek buzdolabında soğutmak üzere kaldırılır.Soğuk servis yapılır.