16 Temmuz 2014 Çarşamba

ŞAM KURABİYESİ



ŞAM KURABİYESİ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet  yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar elenmiş un
  • limon kabuğu içine
  • Kurabiyelerin üzerine toz şeker limon rendesi

Karıştırma kabının içinde toz şekeri ve yumuşamış margarini mikserle  çırpın. Toz şeker eriyinceye kadar çırpın. İçine yumurtaları koyun. .Karışım homojen bir hale gelinceye kadar çırpın. Daha sonra  yoğurdu ilave edin karıştırmaya devam ediyorsunuz. Kabartma tozunu, karbonatı ve unu ilave ederek elinizle yoğurmaya başlayın.sonra limon kabuğu rendesini ilave ederek yoğurmaya devam edin. Kurabiyenin hamuru ele yapışacak kıvama gelmelidir. Arada ellerinizi ıslatarak yoğurabilirsiniz. Her zaman hazırladığınız kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanacak.yağlı kagıdı tepsiye serin  Hamurdan irice parçalar koparın. Kurabiyeler normal ölçülerden daha büyük olacaktır. Şam kurabiyesinin diğer kurabiyelerden daha büyük olması ve kek gibi yumuşak kıvamda olması gerekir. Kopardığınız parçalar limon büyüklüğünde olucak..Bunları fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım.Kurabiyeleri hazırladıktan  toz şekere banıp Isınmış olan fırında bu kurabiyeleri yaklaşık olarak 40 dakika pişirin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.