13 Şubat 2015 Cuma

DONUT


DONUT

2 yumurta
1 paket instant maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:
3 paket 80 gramlık paketten bitter çikolata
tereyağ yada margarin

YAPILIŞI:
Bir bardak ılık suyun içine tozşekerini ekleyin ve mayayıda ekleyin 15 dak kabarmasını bekleyin.Tahta kaşık yardımıyla karıştırın.unu hamur kabına boşaltın ılık suda eriyen mayayı ve diğer malzemeleride ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.yoğurulan hamuru dinlendirmeye bırakın 1saat kadar.dinlendikten sonra merdane yardımıyla açalım ve su bardağının ağız kızmı ile yuvarlak kesimler yaparak ortalarınıda şişe kapağı ile açarak tekrar tepsimizde mayalanmaya bırakıyoruz.
180dereceli önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.üzerine margarin yada tereyağ ile benmari usulu erittiğimiz çikolatamıza banarak istediğimiz şekerlemeye batırarak süslüyoruz.

PAMUK PRENSES 2



PAMUK PRENSES

2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
2 adet kivi

Kreması için:
Yarım litre süt
1 çaybardağı toz şeker
1  adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket labne

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker 3 4  dakika kadar çırpılır.Ardından diğer malzemeler eklenerek tekrar çırpıldıktan sonra margarinle iyice yağladığımız ortası çukur olan tart kalıbımıza kek karışımını ilave ederek 160 dereceli fırında 20 25 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer yandan kremamız için yumurta ve şeker tencerede mikserle çırpılır ve aygazın altı açılır tek tek kalan malzemeleride labne hariç ilave ederek pişene kadar mikserle çırpmaya devam edilir en son krema ılıyınca labne ilave edilerek tekrar çırpılır ve fırından çıkmış ve ılınş kekimizin üzerine dökerek üzerini istediğimiz meyvelerle süsleyelim...

PAMUK PRENSES




PAMUK PRENSES

2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
2 adet kivi

Kreması için:
Yarım litre süt
1 çaybardağı toz şeker
1  adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket labne

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker 3 4  dakika kadar çırpılır.Ardından diğer malzemeler eklenerek tekrar çırpıldıktan sonra margarinle iyice yağladığımız ortası çukur olan tart kalıbımıza kek karışımını ilave ederek 160 dereceli fırında 20 25 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer yandan kremamız için yumurta ve şeker tencerede mikserle çırpılır ve aygazın altı açılır tek tek kalan malzemeleride labne hariç ilave ederek pişene kadar mikserle çırpmaya devam edilir en son krema ılıyınca labne ilave edilerek tekrar çırpılır ve fırından çıkmış ve ılınş kekimizin üzerine dökerek üzerini istediğimiz meyvelerle süsleyelim...

KAKAOLU BONİBONLU KURABİYE



KAKAOLU BONİBONLU BİSKÜVİLER

200 gr margarin
1 adet yumurta
1.5 subardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kakao
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Margarin ve tozşeker mikser ile çırpılır.İçine yumurtayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
sonra pirinç ununu unu kakaoyu kabartma tozunu vanilyayı ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edelim
daha sonra merdaneyle hamuru açarak istediğimiz şekli vererek tepsiye dizip üzerlerine bonibonlarıda ekleyerek150 dereceli fırında pişirelim.

FINDIK KURABİYE




MİSKET KURABİYE

Yarım paket margarin
 1 su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı çörek otu
1 yumurta beyazı içine sarısı dışına
1 çorba kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

YAPILIŞI:
Bütün malzemeler katıp yoğurulur.Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerekyağlı kağıt serilmiş olan tepsiye dizilen kurabiyeler150 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir