3 Kasım 2011 Perşembe

Annemden Burmalı Baklava Tarifi



BURMALI BAKLAVA

3  Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt

1 fincan sirke
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Açmak için 1 kilo nişasta


YAPILIŞI:
Tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayrılır.Bezelere ayrıldıktan sonra hamur tek tek açılır ve çok ince oklava ile büzülerek tepsiye dizilir.

ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
limon tozu

3 yorum:

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/