13 Şubat 2015 Cuma

PAMUK PRENSES 2



PAMUK PRENSES

2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
2 adet kivi

Kreması için:
Yarım litre süt
1 çaybardağı toz şeker
1  adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket labne

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker 3 4  dakika kadar çırpılır.Ardından diğer malzemeler eklenerek tekrar çırpıldıktan sonra margarinle iyice yağladığımız ortası çukur olan tart kalıbımıza kek karışımını ilave ederek 160 dereceli fırında 20 25 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer yandan kremamız için yumurta ve şeker tencerede mikserle çırpılır ve aygazın altı açılır tek tek kalan malzemeleride labne hariç ilave ederek pişene kadar mikserle çırpmaya devam edilir en son krema ılıyınca labne ilave edilerek tekrar çırpılır ve fırından çıkmış ve ılınş kekimizin üzerine dökerek üzerini istediğimiz meyvelerle süsleyelim...

3 yorum:

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Sesliduy dedi ki...

Harika Görünüyor