3 Kasım 2011 Perşembe

Annemden Baklava Tarifi







BAKLAVA

3  Yumurta
1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt

1 fincan sirke
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Açmak için 1 kilo nişasta


YAPILIŞI:
Tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayrılır.Bezeleri  10 adet olarak üsteüste koyarak nişasta ile açılır.Arasına arzuya göre fındık yada ceviz ilave edilerek baklava tamamnlanır.Baklava pişirilmeden evvel dilimlere ayrılarak 1 paket margarin eritilir ve üzerine ilave edilerek fırına verilir.

ŞERBETİ İÇİN:
5 bardak şeker
5 bardak su
limon tozu

1 yorum:

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.