27 Ekim 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Bugün evde oturup dizi seyrederken canımın birden zeytin yağlı sarma çektiğini hissetim ve kalkıp hiç üşenmeden sarma sardım.
ZEYTİNYAĞLI SARMA
2 su bardağı pirinç
3 soğan
1 paket kuşüzümü
nane
tuz
karabiber
üzüm yaprağı

YAPILIŞI:
Pirinçler yıkanır ve soğanlar ince ince doğranarak zeytinyağıyla kavrulmaya bırakılır.Kavrulan soğanların üstüne pirincimizi katıp biraz daha kavurduktan sonra üzerine  1 su bardağı kadar su ilave edip yarı pişmiş yarı çiğ olacak şekilde pişiriyoruz.En son karabiber,tuz ve nanesini kuşüzümlerini ilave edip tek tek yapraklarla buluşturuyoruz.Yaprakların sarma işlemi bittikten sonra tencereye tek tek dizip üzerine çıkacak kadar su ve yağ gezdirilerek ilk önce yüksek ateşte kaynatılıp kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çektikten sonra soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz

1 yorum:

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gönderiniiz beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/