1 Kasım 2010 Pazartesi

KarnıBahar Yemeği


Kış sofralarından eksik etmediğim çok hoş bir lezzet.Özellikle beyine benzemesiyle daha çokta beyne faydası olan karnıbahara ailece bayılıyoruz.Kızım Afra Nur o kadar çok yemek seçiyorki artık ne pişirip yedirsem diyerek 3 gün önce aldığım karnıbaharı en sonunda çürümeden bugün yemeğini yaptım çokta lezzetli oluyor çoğu insan beğenmesede beynimize ve sağlığımıza çok faydalı bir sebze...

KARNIBAHAR YEMEĞİ
1 büyük boy karnıbahar
350 gram kıyma
Sıvı yağ
1 adet soğan
Salça
Tuz


YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağ konur.Soğanlar ince ince doğranır ve 1 yemek kaşığı yemek salçası ilave edilir.Kavrulmaya bırakılır.Kavrulan soğanlara kıyma ilave edilir ve tekrar kavrulur.Kavurma işleminden sonra karnıbaharları istediğimiz büyüklükte ayırarak kavrulan kıymalara ilave edilir.Bir miktar tuz ilave edilerek kaynamış suyunu karnıbaharların seviyhesini geçemeyecek şekilde koyarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.

2 yorum:

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak göderinizi beğendik http://fagorservisi.net/