28 Kasım 2010 Pazar

MUZLU ÇİKOLATALI KEK




MUZLU ÇİKOLATALI KEK

3 adet yumurta
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muz
1 paket çikolata sosu


YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker beyazlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpılır. Un, kakao, sıvı yağ, su, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek kıvamlı bir hamur haline getirilir. Hamur yağlanmış kalıplara dökülerek 180°C’de 45-50 dakika pişirilir.Piştikten sonra biraz ılınınca süt ile ıslatılır.Ardında üstleri kapak gibi kesilip açılarak hafifte içini oyarak ince ince doğranan muzlar ilave edilir ve kesilen keki üzerine kapak gibi kaparız.














En son ben hazır çikolata sosu kullandım çikolata sosu arkasındaki tarifine göre pişirilerek üzerine ilave edilir ve soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok: