4 Kasım 2010 Perşembe

Beğenerek yaptığım ve yediğim çok hoş bir fasulye diblesi ve misafirlerimize güzel bir kurtarıcı salata çeşidi.Evlendikten sonra eşimin yengesinde yemiştim ve çok hoşuma gitmişti, o günden bu zamana severek ailece yapıp yiyoruz.Bende bu günkü günüme salata olarak uygun gördüm çokta lezzetli oldu.

FASULYE DİBLESİ

Yarım kilo taze fasulye
2 su bardağı pirinç
Domates suyu
1 adet soğan
Domates salçası
Nane,karabiber
YAPILIŞI

Tencereye sıvı yağ alınır ve soğanlar ufak ufak doğranarak sıvı yağa ilave edilir.Soğanlar kavrulurken üzerine yarım çorba kaşığı domates salçasını ilave ederek tekrar kavurulmaya bırakılır.Ardından domates suyuda ilave edilerek az miktar daha kavrulurken bir yandan fasulyeler resimde de görüldüğü gibi ufak ufak doğranarak kavrulan soğanı harcımıza ilave edilerek üzerini geçecek miktarda su koyaraka kısık ateşte pişmeyte bırakılır.Aynı taze fsulye yemeğinde olduğu gibi buraya kadar olanlar.Sonrasında fasulyeler suyunu çektiğinde dibinde 1 bardaktan biraz az su kalınca pirinçlerde ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Piştikten sonra üzerine nane ve karabiberimizi ilave ederek soğumaya bırakılır isteğe göre baharat çeşitleri arttırılabilir ve soğuk servis yapılır.



1 yorum:

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/