4 Kasım 2010 Perşembe

RUM TATLISI





Dün gece uykusuz kalıp bugün olan günüm için yaptım bu tatlıyı.Çok hoş ve değişik bir tat.Diğer şerbetli tatlılardan çok daha farklı bir lezzet.Benim tatlı gece biraz uykusuz kalınca malum birazda acele edince biraz ucundan yakıverdim kenarlarını.Denemenizde fayda var derim...

RUM TATLISI

5 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu

Şerbeti için:

2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırp.Diğer malzemeleride kat ve tekrar çırp.Borcama dök.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişir.Fırında çıkınca üzerine şöyle olacak şerbet kaynadıktan hemen sonra 10 dak kaynayacak ve sonra aygazdan alınacak.20 dakika soğutulacak.Tatlı ise fırından çıkar çıkmaz şerbeti ilave edilecek.

1 yorum:

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler srvisi olarak gönderinizi beğendik