4 Kasım 2010 Perşembe


Hayatta vazgeçilmez tariflerimden bir tanesi daha.Gerçekten akşam yemeklerinde yemek olarak günlerimde de börek çeşidi olarak sürekli yaparım.Bugünde annemin isteği üzerine yapmayı uygun gördüm ve çok lezetli denenesi bir tarif...

FIRINDA MAKARNA
1 paket fırın makarnası
750 gram kıyma
Kaşar rendesi


BEŞAMEL SOS:
Yarım margarin
Un

Süt
Tuz
YAPILIŞI:

Tencereye bir miktar su konarak kaynamaya bırakılır.Kaynayan suyun içerisine fırın makarnalarımızı ortadan ikiye bölerek yapıyorum daha güzel oluyor içine katıp normal makarnada olduğu gibi haşlıyoruz.Kıymayı az yağda kavuruyoruz ve biryandan da beşamel sos için margarini eritiyoruz.Eriyen margarinin içine unu nilave ederek kavuruyoruz.Kavrulan una sütü ilave ederek muhallebiden biraz daha sıvı bir kıvam elde ediyoruz.Tuzunuda ilave ediyoruz.Bir diğer yandan da haşlanan makarnaları süzüyoruz ve borcama ilave ediyoruz.Ardından hazırladığımız kıymayı ve beşamel sosuda ilave ederek harmanlıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarmadan 5 dak öncesindede kaşarı ilave ederek biraz daha pişirip fırından çıkartıyoruz.Arzuya göre kaşar rendesinden bir miktarını makarnanın içinede iave edebilirler.

1 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/