28 Kasım 2010 Pazar

PATATES MANTISI



PATATES MANTISI
2 kg patates
3 yemek kaşığı un
Süt
1 yumurta
tuz
yoğurt
tereyağ
pul biber
1 tatlı kaşığı mayonez
1 diş sarımsak

YAPILIŞI:

Patatesler ince ince ve halka şeklinde borcama doğranır.İlk katı bittiğinde yumurta un tuz süt kabartma tozundan hazırladığımız harçtan bir miktar yayılır.Tekrar üzerine halkalar ilave edilir ve en üste tekrar kalan harç ilave edilerek önceden ısıtlımış 200 dereceli fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.Soğuyan patateslerin üzerine mayonez ve yoğurdu birbirene karıştırıp çırparak üzerine yayılır ve en son arzuya göre ben tereyağ kullandım tereyağ ve pul biber üzerine yakılıp ila ve edilir.

Hiç yorum yok: