12 Kasım 2013 Salı

HAMUR KIZARTMASI





3.5 su bardağı un
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabatma tozu


İÇİ İÇİN:
peynir 
dereotu
maydonoz

YAPILIŞI:

Tüm malzemelerini yoğurun. Çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 20-25 dk. kadar dinlendirin. Hamurdan büyük bir parça kopartıp tezgahın üzerine un serpip açın. Hamurun üzerine aralıklarla peynir yerleştirin. Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp peynirlerin  üzerine serin ve su bardağıyla peynirlerin üzerine denk gelecek şekilde hamurları kesin ve kenarları açılmasın diye parmağınızla hafif hafif bastırın. Hazırladığınız yuvarlak hamurların yağda iki tarafınıda kızartın. 

3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

mımmm süper görünüyor.ellerinize sağlık.bende beklerim.

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak göndeinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/