23 Aralık 2010 Perşembe

KARALAHANA DOLMASI








KARALAHANA DOLMASI

1  kilo karalahana
1,5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Nane
Karabiber
Tuz
Bir tencereye su koyarak kaynatırız.Kaynayan suya yıkanmış temizlenmiş lahanaları ilave ederek haşlarız.Haşlanan lahanaları soğumaya bırakırız.Diğer yandan da soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda kavururuz.Kavrulduktan sonra pirinçleri ilave eder birazdaha kavurarak nane ve karabiberinide ilave ederek üzerine 1 subardağı kadar su ilave ederek yarı pişmesini sağlarız.Ardından lahanalar ortadan ikiye bölünerek diğer sarmalarda d olduğu gibi iç pilavınıda ilave ederek istediğimiz şekilde sararız.Ben bunu gecenin bir yarısı yaptığım için pirinçle yapmayı uygun gördüm aslında mısır yarmasıyla daha lezzetli oluyuor fakat mısır yarması pişirmesi biraz geç olduğundan pirinci uygun gördüm.Sardığımız karalahanaları tencereye dizerek üzerine tuz sıvı yağ ve üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: