7 Aralık 2010 Salı

MUZLU RULO




MUZLU RULO

1 kilo süt

1 paket petit beurre
6 kaşık un
Yarım paket margarin
1 adet sade falım sakız
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Muz

YAPILIŞI:

Margarin ve un kokusu çıkana kadar kavurulur.Un kavrulduktan sonra süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Piştikten sonra sakız ilave edilir ve sakız eridikten sonra aygazdan alınır ve hemen ardından tozşekeri ve vaniya ilave edilir ve blendırla pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.Diğer taraftan robotta bisküveler çekilir.Uzun borcamımıza yağlı kâğıt sererek rulo yaparken rahat olmak açısından yayılır ve çekilen bisküviler ilave edilir.Pişen muhallebide toz bisküvilerin üzerine yayılır ve 4,5 saat buz dolabında bekletilir.Vakti dolduğunda dolaptan alarak şeritler halinde kesilir.Aralarına muz döşeyerek istediğiniz boyutta keserek yağlı kâğıt yardımıyla rulo işlemi yapılır ve başka bir servis

Hiç yorum yok: