28 Kasım 2010 Pazar

FIRINDA SEBZELİ ET




FIRINDA SEBZELİ ET

1 kg dana kuşbaşı
1 kg havuç

1 kg patates
1 kg patlıcan
1 kg kabak
1 file arpacaık soğan
Salça
Tuz
Su

YAPILIŞI:
Kuşbaşıları yıkayıp kendi yağında ve suyunda pişmeye kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Diğer yandan da havuç,patates,kabak,patlıcanları küp küp doğrayıp kızartma tavasında kızartıyoruz.Diğer yandan bütün arpacık soğanlarda soyularak bütün bie şekilde sebzelerle beraber kızartıyoruz.Kızaran sebzeleri bir borcam veya fırın kabına alarak kavrulan etleri üzerine ilave ediyoruz.Bütün malzemeyi harmanlayarak ben göz kararı yaptım bir miktar suyun içine bir tatlı kaşığı domates salçası ve tuzu ilave ederek üzerine çıkmayacak şekilde ilave ederek 250 dereceli fırında üstleri kızarıp bir miktarda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik
http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiyakiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/