7 Ocak 2011 Cuma

AY ÇÖREĞİ


AY ÇÖREĞİ

1 su bardağı yoğurt
1 paket eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
                                             3 yumurta (2 yumurta sarısı ayır diğerini hamura ilave et)
1 paket instant maya

YAPILIŞI:

Hamur için olan tüm malzemeler yoğurulur.İçi için annem patatesli yapmıştı ama daha çok kıymalı tercih ediyorum ben.Patatesler haşlanıp ufak ufak doğranarak soğan ve salçayla kavurulur.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak merdane ile kare açılır ve iç malzemesi konarak ay şeklinde sarılır.Ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürerek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

3 yorum:

özlem dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gönderinizi beğednik
https://www.oztiryakilerservis.net/