28 Ocak 2011 Cuma

ISPANAKLI PIRASALI BÖREK




ISPANAKLI PIRASALI BÖREK

5 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

İÇ HARCI İÇİN:

Önceden yıkanmış olan ıspanak ve pırasaları tuzla ovup herikisinide ayrı ayrı bir kezdaha yıkayıp iyice sıkıp ayrı ayrı kaba alınır.Üzerine gözkararı sıvıyağ döküp pırasalar ve ıspanakları birbirine karıştırılıp harmanlanıp tekrar bir soğanı ince ince doğrayıp onuda tuzla ovarak harca ilave ederiz.Hepsini karıştırdıktan sonra tezgaha yufka serilir.sıvıyağ ile yumurtadan harç yaparak yumurta fırçasıyla yufkaya sürüp iç harcı abartmadan yayarak karşılıklı yufkalar kol böreği şeklinde sarılarak tepsiye dizilir.Kalan sıvıyağ ve yumurtayıda en son böreğin üzerine ilave ederek önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında pişirilir.Sıcak servis yapılır.


Hiç yorum yok: