30 Ocak 2011 Pazar

FINDIKLI TAHİNLİ RULO ÇÖREK




FINDIKLI TAHİNLİ RULO ÇÖREK

125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un

İÇ HARCI İÇİN:

1 çorba kasesi kırılmış fındık
1 çorba kasesi tahin
2 çorba kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarini bir kap içine alıp elimizle biraz karıştırıyoruz.İyica yumuşayınca üzerine hemen sıvıyağı,susuz yoğurdu,sirkeyi,yumurta beyazını ilave edip parmak uçlarımızla karıştırıyoruz..Alabildiğince un koyuyoruz.Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz.Hamurun altına ve üstüne un serpip merdaneyle yaklaşık 60 cm endende 25 cm olacak şekilde açıyoruz.Hamurun üstüne 1 kade içerisinde karıştırdığımız cevizi,tahini ve tozşekerini yayıyoruz.Hamurun eninden başlayarak rulo olarak sarıyoruz.Rulomuz kalın olmuşsa tezgah üzerinde ileri geri hareketlerle inceltiyoruz..Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sıvıyağ koyup karıştırıp fırçayla sürüyoruz.Hamuru parmak kalınlığında kesiyoruz.Yağlanmış fırın tepsisinde aralıklı bir şekilde diziyoruz şiştikleri için.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

2 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

tarif çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sanırım başlık atmayı unutmuşsun arkadaşım iyi akşamlar.

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/