7 Ocak 2011 Cuma

KURU PATLICAN DOLMASI






KURU PATLICAN DOLMASI

1 dizi kuru patlıcan
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 avuç dolmalık fıstık
Nar ekşisi
Sumak ekşisi
Limon
Biber salçası

YAPILIŞI:

Patlıcanlar 15 dak.kadar ılık suda bekletilir.Ardından tencereye su konarak kaynaması sağlanır.Kaynayan suyumuzun içine patlıcanlarımızı atarak haşlıyoruz.Haşlandığını bir çatalı batırarak anlayabiliriz.Çatal rahatlıkla içinden geçmeli.Ardından haşlanan patlıcanlar süzülür.Diğer yandan da iç malzeme için soğanlar kavurulur ve dolmalık fıstılarda ilave edilerek biraz kavurulur.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek üzerine pirinçlerimizi ilave ediyoruz.Pirinçler iyice yıkanmalı ancak suda bekletmiyoruz.1 çay bardağı kadar su ilave ederek suyu çekince içerisini bir miktar tuz arzuya göre miktarı nar ekşisi,sumak ekşisi ve limon suyu ilave edilerek aygazdan alınır.Dolmaların içi tek tek bu harcımızla doldurularak tencereye dizilir.Üzerlerine su geçmeyecek şekilde su ve tuz ilave ederek pişirmeye bırakırız.

NOT: Bu tarifi iç malzemesini istersek ette ilave edebiliriz.

2 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/