7 Ocak 2011 Cuma

GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK



GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK

7 adet yufka
1 tavuk göğsü
2 kavonoz garnitür
Süt
Sıvıyağ
1 Yumurta
Tavuk suyu

YAPILIŞI:

Tavuk haşlanır ve didilir.Ardından didilen tavukları sıvıyağda kavuruz ve garnitürleride ilave ederiz.Beraber kavurduktan sonra aygazdan alırız.Yufkalar sigara böreği sarılacak şekilde kesilir. Süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpıp yufkaya sürüyoruz ve içerisine iç malzemesini ilave ederek böreğimizi sarıyoruz.Ardından haşladığımız tavuk suyuna batırıp ardından galeta ununa buluyoruz.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz.


1 yorum:

Beceriksiz dedi ki...

Ben tutturamadım bu böreği bende aygaz yoktu doğalgaz vardı olmadı.