1 Ocak 2011 Cumartesi

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI DOLMABİBER


FIRINDA ZEYTİNYAĞLI DOLMABİBER

1 kilo dolma biberi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
Nane
Karabiber

YAPILIŞI:

Dolam biberleri çöplerinden ayrılarak ortaları açılır.Diğre yandan iç pilavı için soğanlar yağda kavrulur.Üzerine pirinçler ilave edilir.Daha sonra yarım su bardağı su ilave edilerek az pişirilmeye bırakılır.Az pişen pirinçlerimize ilave olarak nane karabiber kuş üzümü fıstıklarda ilave edilerek aygazdan alınır.Daha sonra dolmalık biberlerin içi doldurulur.Borcam dizilerek üzerine su tuz ve sıvıyağ ilave ederek 180 dereceli fırında pişirilir.

1 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/