7 Ocak 2011 Cuma

PORTAKALLI KEK




PORTAKALLI KEK

7 kaşık un
7 kaşık şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 portakal

YAPILIŞI:

Şeker ve yumurtalar mikserle iyice köpürene kadar ve karbeyaz olana kadar çırpılır.Ardından un elenerek içerisine kabartma tozu ve vaniyayıda ilave ederek yumurtalara ilave edilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.Ardından 3 portakal sıkılır ve 1 çorba kaşığı tozşekerle tatlandırılarak fırından çıkan sıcak olan kekimiz ilk sıcaklığı gittikten hemen sonra portakal suyunu üzerine dökeriz.Ben bu keki yaptıktan sonra buz dolabında bekletiyorum bir gün sonrasına servis yapıyorum çok lezzetli oluyor.Tarifinde yağ olmadığındanda hafif bir kek oluyor.

5 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Ellerine sağlık canım
missssssss gibi portakal kokusuna geldim :))
Bende de bol portakallı mandalinli tarifler var senide arasında görmek isterim :))
Katılırsan çok sevinirim ...
Teşekkürler.........

AFRA NUR'CA dedi ki...

tşkler canım annemin ellerine sağlık annemin tarifi ama çok sık yaparız tavsiye ederim....

Dev Yemek Evi dedi ki...

Böyle yapsakta olur mu?

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/