30 Ocak 2011 Pazar

FINDIKLI TAHİNLİ RULO ÇÖREK




FINDIKLI TAHİNLİ RULO ÇÖREK

125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un

İÇ HARCI İÇİN:

1 çorba kasesi kırılmış fındık
1 çorba kasesi tahin
2 çorba kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarini bir kap içine alıp elimizle biraz karıştırıyoruz.İyica yumuşayınca üzerine hemen sıvıyağı,susuz yoğurdu,sirkeyi,yumurta beyazını ilave edip parmak uçlarımızla karıştırıyoruz..Alabildiğince un koyuyoruz.Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz.Hamurun altına ve üstüne un serpip merdaneyle yaklaşık 60 cm endende 25 cm olacak şekilde açıyoruz.Hamurun üstüne 1 kade içerisinde karıştırdığımız cevizi,tahini ve tozşekerini yayıyoruz.Hamurun eninden başlayarak rulo olarak sarıyoruz.Rulomuz kalın olmuşsa tezgah üzerinde ileri geri hareketlerle inceltiyoruz..Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sıvıyağ koyup karıştırıp fırçayla sürüyoruz.Hamuru parmak kalınlığında kesiyoruz.Yağlanmış fırın tepsisinde aralıklı bir şekilde diziyoruz şiştikleri için.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

28 Ocak 2011 Cuma

YOĞURTLU PATATES SALATASI



YOĞURTLU PATATES SALATASI

6 adet orta boy patates
4 orta boy havuç
3 adet yumurta
Maydonoz
Tuz
Yoğurt
Sarımsak

YAPILIŞI:

Patatesler haşlanır.Bir kaba alınır havuçlarda rendelenip çok az sıvıyağda havuçları buharında pişiriyoruz.Pişmiş havuçları ezilmiş olan patateslere ilave edip biraz tuzla iyice elde yoğurulur.Büyük borcama elimizle yayarak üzerine yoğurtlu sarımsak üzerine yayılır.Resimde de görüldüğü gibi yumurtalar beyazı ayrı doğranıp sarısıd ayrı doğranarak maydonozlarda ince ince kıyılarak üzerini süslüyoruz.Dolapta üstü kapalı birşekilde bekleterek soğuk servis yapıyoruz.

MERCİMEK KÖFTESİ

GÜNN...

ISPANAKLI PIRASALI BÖREK




ISPANAKLI PIRASALI BÖREK

5 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

İÇ HARCI İÇİN:

Önceden yıkanmış olan ıspanak ve pırasaları tuzla ovup herikisinide ayrı ayrı bir kezdaha yıkayıp iyice sıkıp ayrı ayrı kaba alınır.Üzerine gözkararı sıvıyağ döküp pırasalar ve ıspanakları birbirine karıştırılıp harmanlanıp tekrar bir soğanı ince ince doğrayıp onuda tuzla ovarak harca ilave ederiz.Hepsini karıştırdıktan sonra tezgaha yufka serilir.sıvıyağ ile yumurtadan harç yaparak yumurta fırçasıyla yufkaya sürüp iç harcı abartmadan yayarak karşılıklı yufkalar kol böreği şeklinde sarılarak tepsiye dizilir.Kalan sıvıyağ ve yumurtayıda en son böreğin üzerine ilave ederek önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında pişirilir.Sıcak servis yapılır.


İSPANYOL KEKİ




İSPANYOL KEKİ

3 yumurta
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı kakao


ÜZERİ İÇİN:

50 gram hindistancevizi
1 su bardağı süt


YAPILIŞI:

Hindistancevizi ve süt hariç tüm malzemeler çırpılır.Düz bir tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.Piştikten sonra 1, 2 dakika dinlendir ve sütü üzerine dökülür.Çay bardağıyla kesilip hindistancevizine bulayıp servise hazırlanır.

RULO AÇMA




RULO AÇMA

2 büyük su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta akı  ( sarıları üzeri için ayırılcak)
1 çorba kaşığı kuru maya
Tuz


İÇ MALZEME:

Patates
Soğan
Salça

YAPILIŞI:

Malzemeler yoğurularak hamur haline getirilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.Daha sonra hamurdan 7,8 adet bezelere ayırılır.Ayırılan bezeler lamacun boyunda herbiri açılır.Her açtığımız bezenin üzerine tüm bezelere 250 gram margarin yetecek şekilde bolca bezelere sürelim.Ardından bütün bezeler birleştirilerek sadece en üste gelcek olan bezeye margarin sürülmeyecek buzdolabında 1 gece bekletilir.Dolaptan çıkan hamurumuzu merdane yardımıyla büyük boy yufka boyutunda açarak büyütüp ince ince sigara böreği sarılacak şekilde kesiliyor.Ardındn iç harcımızı hazırlayıp annem patatesli harç hazırladı arzuya göre ceviz peynir kıyma vs. konarak kenarlarını kapatmadan sigara böreği şeklinde sarılır.Ardından üzerine yumurta sarılarınıda sürerek 250 dereceli fırında pişirilir.

23 Ocak 2011 Pazar

...





PİRİNÇ SALATASI



PİRİNÇ SALATASI

4 su bardağı pirinç
1 demet taze yeşil soğan
Dereotu
Maydonoz
Limon
Tuz
Zeytinyağ

YAPILIŞI:

Pirinçler yıkanır ve tencereye zeytinyağı konur.Yağın içerisine pirinçler alınarak hafif kavurulur.Kavururken içerisine bir miktar limon suyu damlatılır.4 su bardağı pirincimize ben 6 su bardağı su ilave ettim ve tam kararında oldu bire birbuçuk koyduğumuzu düşünürsek eğer dörde 6 su bardağı ilave ederek tuzunuda ilave edip kısık ateşte pişmesini sağlıyoruz aynı pilav yapımında olduğu gibi.Pirinçler kendini çekip demlendikten ve soğuduktan sonra maydonozları,dereotlarını,yeşilsoğanlarını ilave ederek limon sıkıp soğuk servis yapıyoruz.İsteğe göre nar ekşiside ilave edilebilir ama ben katmadım. 

ELMALI MİLFÖY

ELMALI MİLFÖY

1 paket süperfresh milföy
1 kilo kırmızı elma
4 kaşık toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Pudra şekeri
2 yumurt sarısı

YAPILIŞI:

Elmalar rendelenir ve tavaya alınır.Hafif kavurulurken şekeri ilave edilerek elmalar iyice kavurulur.Kavrulma işlemi bittikten sonra tarçını ilave edilerek 2,3 dakika daha kavurarak soğumaya alırız.Diğer yandan da milföylerimiz çözüldükten sonra ortadan ikiye böleriz.Arzuya görede şekil verilebilir.İçerisine elma harcı ilave ederek rulo halinde sarıyoruz.Sarma işlemi bittikten sonra üzerlerine yumurta sarılarısını sürüyoruz.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra pudra şekerini ilave ederek servise alıyoruz.

AFRA NUR 2 YAŞINDA...


AFRA NUR 2.YAŞ GÜNÜ

Dün kızımın 2.yaş günüydü ve tüm aile hepimiz birarada beraberdik.Afra Nur her ne kadar pastanın maytaplarından korksada sonradan fotoğraflarına baktığında dün akşamı hatırlamıştıki gülmeye başladı ve bak Deluuu dedi.Afra Nur tam bir caillou hastası delu diyor başka bişey demiyor.Allah kızıma sağlıklı, mutlu,bahtı kaderi güzel bir hayat nasip etsin.Nice mutlu senelere.....

15 Ocak 2011 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

Bugün gelen annemlere ne yapsam diye düşünürken aklıma biraz tarifleri karıştırıp farklı bir lezzet tattırmak istedim.Sonunda ne yapacağımı biraz geçde olsa bularak hünkar beğendiye karar verdim.Aslında kuzu etiyle sıklıkla yapılıyor fakat buzluğumda kurbandan olan kuşbaşı etlerimden denemeyi düşündüm böyleside gerçekten çok güzel oldu ve koyun kuzu etleri kokana tavsiyem dana etinden de tadılası bir şey oluyor.




HÜNKAR BEĞENDİ

1 kilo dana kuşbaşı
7 adet büyük boy patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
Tuz

BEĞENDİSİ İÇİN:
125 ml süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı ( veya margarin ama ben tereyağ kullandım)
Tuz

YAPILIŞI:

Etler tencereye alınarak kısık ateşte kendi halinde pişirilmeye bırakılır.Etler biryandan pişerken diğer yandan da közlemeçte yada fırında ama ben közlemeçte yaptım daha bir köz tadı oluyor patlıcanlarımızı közlüyoruz.Etlerimiz piştikten sonra göz kararı tuzumıuzu ilave edip soğanıda çok ufak doğruyoruz ve etle biraz kavuruyoruz.Kavuruldukran sonra domates salçasını,biber salçasını,sarımsağı ilave ederek salçaların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Diğer yandan da közlenen palıcanlar soyularak ince ince bıçakla kıyılır.Başka bir tencereye tereyağı ve unumuzu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Kavurulan una kıyılan patlıcanları ilave ederek birazda onunla kavurarak sütümüzü ilave ederek biraz daha pişiriyoruz.Ardından tuzumuzu ilave ederek beğendimizi tabağa alığ üzerine etlerimizi ilave ediyoruz.Etlerin ve beğendinin ikisininde sıcak olmasına dikkat ediyoruz.

11 Ocak 2011 Salı

BAYAT EKMEK KÖFTESİ

Çekmecemde birikmiş ekmekleri küflenmeden değerlendirmek için iyi bir çözüm oldu.Tadı gerçekten nefis oluyor herkesin denemsini tavisye ederim.





600 gram bayat ekmek
2 yumurta
1 su bardağı süt (kaynar olacak)
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir
1 adet orta boy soğan
Maydonoz
Tuz
Kızartamk için sıvıyağ


YAPILIŞI:

Bayat ekmekleri ufak ufak kesilir.Ekmekleri ıslatmak için 1 bardak sütümüzü kaynatıp ekmeklerimize ilave ederek ekmekleri yumuşatıp ve elinizle karıştırın.Bir kasede 2 yumurtayı kırarak biraz çırpıp üzerine 1 çay bardağı olan yağı ilave edilir..Biraz daha çırpılır.Peynirleri ezilir..Ardından soğanlar ufak ve ince ince doğranır.Sonra kıyılmış maydonozu,ezdiğiniz beyaz peynirleri ve küçük küçük doğradığınız soğanları,unu ,kabartma tozunu ve göz kararı tuzunuda ilave ederek hamur yapılır.Hamurumuz cıvık olacak.
Köfte şekli verilerek sıvı yağda kızartılır.

10 Ocak 2011 Pazartesi

AFRA NUR...




1 hafta önce başlayan öksürüğümüz doktorumuzunda önerisiyle antibiotik tedaviydi.Ateşliydik ve boğazlarda faranjit vardı.Kuru öksürüğümüz vardı.Antibiotiğin bitmesini bekleyemeden Afra Nur'da hırlıtı başladı ama öksürük kesildi.Ama bugün doktor kontrolüne gittiğimizde Afra'nın bronşit olduğunu öğrendim ve çok üzüldüm.Çünkü kızım sürekli antibiotik kullanmak zorunda kalıyor ve daha ne kadar sürecek bu işkence.Ne enteresandır birinci katta oturmama rağmen ki evimiz ikinci kat kadar yüksek enteresan birşekilde evimde rutubet oldu ve evimin heryanı petekli olmasına rağmen.Kışın ortasında yatak odasının tavanlarını badana eden ender insanlardan biriyimdir herhalde.Bu geceden itibaren odamızı değiştirmeye ve Afra Nur'un çocuk odasında yatmaya karar verdik tabi nasıl olucaksa bu.Komiğime giden koskoca evde küçücük bir odaya tıkılı kalıp koskoca yatağın boş kalması.Şu bir gerçekki çocuk büyütmek gerçekten çok zormuş.Pişmanmıyım çocuk yaptığıma ASLA;  bunca hastalığına rağmen doğurabildiğimce çocuk yapardım herhalde,tabi Allah verirse...

7 Ocak 2011 Cuma

TEL ŞEHRİYE SALATASI


TEL ŞEHRİYE SALATASI

1 Paket tel şehriye
2 adet konserve mısır
2,3 adet kırmızı közlenmiş biber
1 demet taze yeşil soğan
Dereotu

SOSU İÇİN:

Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağ

YAPILIŞI:

Tencereye göz kararı sıvıyağ alınarak telşehriyeler içerisinie alnır veorta ateşte rengi değişene kadar yakmadan kavurulur.Kavurulan şehriyelerimize üzerine su geçecek şekilde kaynar su ve bir miktar tuz ilave edilerek pişirilmeye bırakılır.Pişen şehriyelerimizi ayrı bir kaba alarak soğuması sağlanır.Soğuyan şehriyelerimizin içerisine yeşil soğanları ve dereotunu ufak ufak doğrayarak  sırasıyla közlenmiş bieberle de doğranarak ilave ederiz.Konserve mısırlarımızda süzülerek içerisine ilave edilir.Ardından sosumuzu hzırlayarak salatamıza ilave ederiz ve soğuk servis yaparız.

PORTAKALLI KEK




PORTAKALLI KEK

7 kaşık un
7 kaşık şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 portakal

YAPILIŞI:

Şeker ve yumurtalar mikserle iyice köpürene kadar ve karbeyaz olana kadar çırpılır.Ardından un elenerek içerisine kabartma tozu ve vaniyayıda ilave ederek yumurtalara ilave edilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.Ardından 3 portakal sıkılır ve 1 çorba kaşığı tozşekerle tatlandırılarak fırından çıkan sıcak olan kekimiz ilk sıcaklığı gittikten hemen sonra portakal suyunu üzerine dökeriz.Ben bu keki yaptıktan sonra buz dolabında bekletiyorum bir gün sonrasına servis yapıyorum çok lezzetli oluyor.Tarifinde yağ olmadığındanda hafif bir kek oluyor.

KURU PATLICAN DOLMASI






KURU PATLICAN DOLMASI

1 dizi kuru patlıcan
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 avuç dolmalık fıstık
Nar ekşisi
Sumak ekşisi
Limon
Biber salçası

YAPILIŞI:

Patlıcanlar 15 dak.kadar ılık suda bekletilir.Ardından tencereye su konarak kaynaması sağlanır.Kaynayan suyumuzun içine patlıcanlarımızı atarak haşlıyoruz.Haşlandığını bir çatalı batırarak anlayabiliriz.Çatal rahatlıkla içinden geçmeli.Ardından haşlanan patlıcanlar süzülür.Diğer yandan da iç malzeme için soğanlar kavurulur ve dolmalık fıstılarda ilave edilerek biraz kavurulur.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek üzerine pirinçlerimizi ilave ediyoruz.Pirinçler iyice yıkanmalı ancak suda bekletmiyoruz.1 çay bardağı kadar su ilave ederek suyu çekince içerisini bir miktar tuz arzuya göre miktarı nar ekşisi,sumak ekşisi ve limon suyu ilave edilerek aygazdan alınır.Dolmaların içi tek tek bu harcımızla doldurularak tencereye dizilir.Üzerlerine su geçmeyecek şekilde su ve tuz ilave ederek pişirmeye bırakırız.

NOT: Bu tarifi iç malzemesini istersek ette ilave edebiliriz.

GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK



GALETA UNLU TAVUKLU BÖREK

7 adet yufka
1 tavuk göğsü
2 kavonoz garnitür
Süt
Sıvıyağ
1 Yumurta
Tavuk suyu

YAPILIŞI:

Tavuk haşlanır ve didilir.Ardından didilen tavukları sıvıyağda kavuruz ve garnitürleride ilave ederiz.Beraber kavurduktan sonra aygazdan alırız.Yufkalar sigara böreği sarılacak şekilde kesilir. Süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpıp yufkaya sürüyoruz ve içerisine iç malzemesini ilave ederek böreğimizi sarıyoruz.Ardından haşladığımız tavuk suyuna batırıp ardından galeta ununa buluyoruz.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz.


AY ÇÖREĞİ


AY ÇÖREĞİ

1 su bardağı yoğurt
1 paket eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
                                             3 yumurta (2 yumurta sarısı ayır diğerini hamura ilave et)
1 paket instant maya

YAPILIŞI:

Hamur için olan tüm malzemeler yoğurulur.İçi için annem patatesli yapmıştı ama daha çok kıymalı tercih ediyorum ben.Patatesler haşlanıp ufak ufak doğranarak soğan ve salçayla kavurulur.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak merdane ile kare açılır ve iç malzemesi konarak ay şeklinde sarılır.Ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürerek önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

ANNEMİN GÜNÜ...



Her ayın ilk perşembesi yaptığımız günümüzde artık sonlara doğru ilerliyoruz.Dünde annemdeydik.Annemin yaptığı tarifleri sizlerle paylaşmak istedim...

 












1 Ocak 2011 Cumartesi

MUZLU RULO PASTA


MUZLU RULO PASTA

KEKİN YAPILIŞI:

7 Kaşık şeker
7 kaşık un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurta ve şekerler iyice köpirtilerek kar beyaz oluncaya kadar mikserle çırpılır.Ardından toz şekeri unu kabartama tozu vanilyayı ilave ederek fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine dökülür.Çok ince bir hamur oluyor gözünüze az gelebilir ama yeterli geliyor.200  dereceli fırında pişirilir.Başından beklemek daha iyi çünkü çabuk pişiyor yanabilir.



Kekimiz fırından çıkmadan diğer yandan kremasını hazırlıyoruz.

KREMASI İÇİN:

2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığışeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Margarin üçte birini
Tüm malzemeler tencereye konarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Aygazdan almaya yakın portakal kabuğu rendesi ilave edilir.Daha sonrası mikserle 2 dakika kadar çırpıldıktan sonra pişen kekimizi fırından çıkarıp pişen muhallebiyi ikiside sıcak olacak bir kısmını üzerine yayarız.Ardından 2 adet muzu bütün olarak arasına koyarak rulo halinde sıkıca sararak yağlı kağıttan ayırırız.Yağlı kağıttan kolay ayrılması için ben altına ıslak mutfak bezi serdim kolayca çıktı.Ardından kalan muhallebiyide üzeriene yayarak pastamızı süsleriz.


SODALI BÖREK TARİFİ




SODALI BÖREK
1 kilo yufka
- 500 gr Beyaz peynir
- 1 Demet maydanoz
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı sıvıyağ

2 tane yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 Şişe soda(sade)
- Tuz,karabiber,susam,çörekotu

YAPILIŞI:

- Maydanozları ayıklayıp ince doğrayınız.Peyniri rendeleyip içine ekleyiniz.Baharatları ilave ediniz.
- Süt,yumurta ve sıvıyağı iyice karıştırınız.
- Tepsiyi yağlayınız.

- İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde seriniz.
- Sütlü harç ile yufkayı azar azar ıslatınız.
- İkici yufkayıda aynı şekilde serip ıslatınız.
- Peynirli harçtan yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtarak serpiştiriniz.Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
- Son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kesip üzerine kapatınız.
- Sütlü harçtan kaldı ise üstüne gezdirerek dökünüz.
- Böreğinizi istediğiniz şekilde kesiniz.
- Sodayı eşit olarak kestiğiniz yerlerden dökünüz.
- Buzdolabında en az iki saat bekletiniz.Dolaptan aldığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürünüz.Susam ve çörekotu serpip 200 dereceli derece fırında böreğiniz kızarana kadar pişiriniz.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
1 kilo barbunya
kuru soğan
1 diş sarımsak
biber salçası
zeytinyağ
3 kesme şeker
tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
Maydonoz
YAPILIŞI:
Barbunyalar ayıklanıp haşlanır ve çıkan kara suyu süzülür. Ayrı bir tencerede rendelenmiş soğan, sarımsak ve sıvıyağ biraz kavrulur. Doğranmış patatesbiber salçası da buna ilave edilip biraz daha kavrulur. Barbunyalar da bu karışıma ilave edilip üzerini aşacak kadar su konur. Tuz ve şeker de eklenip kısık ateşte havuç ve barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir. Yemek buzdolabına hiç girmeden kendi tenceresinde soğuması beklenip öyle servis tabağına alınır. Üzeri de maydonoz yapraklarıyla süslenir.

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI DOLMABİBER


FIRINDA ZEYTİNYAĞLI DOLMABİBER

1 kilo dolma biberi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
Nane
Karabiber

YAPILIŞI:

Dolam biberleri çöplerinden ayrılarak ortaları açılır.Diğre yandan iç pilavı için soğanlar yağda kavrulur.Üzerine pirinçler ilave edilir.Daha sonra yarım su bardağı su ilave edilerek az pişirilmeye bırakılır.Az pişen pirinçlerimize ilave olarak nane karabiber kuş üzümü fıstıklarda ilave edilerek aygazdan alınır.Daha sonra dolmalık biberlerin içi doldurulur.Borcam dizilerek üzerine su tuz ve sıvıyağ ilave ederek 180 dereceli fırında pişirilir.

KUSKUS SALATASI



KUSKUS SALATASI

1 paket kuskus
1 demet taze soğan
Dereotu
Maydonoz
Yarım su bardağı ceviz

SOSU İÇİN:

Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağ

YAPILIŞI:
Kuskus makarnada olduğu gibi haşlanır ve süzülür.Soğuttuktan sonra taze soğanlar dereotları ve maydonozlar doğranarak kuskusa ilave edilir.Cevizlerde kırıklanarak salatamıza ilave edilir.Sosu malzemelerin tamamın karıştırılırak hazırlanır ve salatamıza ilave edilir.

Halamın Tarifleri