11 Ocak 2011 Salı

BAYAT EKMEK KÖFTESİ

Çekmecemde birikmiş ekmekleri küflenmeden değerlendirmek için iyi bir çözüm oldu.Tadı gerçekten nefis oluyor herkesin denemsini tavisye ederim.





600 gram bayat ekmek
2 yumurta
1 su bardağı süt (kaynar olacak)
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir
1 adet orta boy soğan
Maydonoz
Tuz
Kızartamk için sıvıyağ


YAPILIŞI:

Bayat ekmekleri ufak ufak kesilir.Ekmekleri ıslatmak için 1 bardak sütümüzü kaynatıp ekmeklerimize ilave ederek ekmekleri yumuşatıp ve elinizle karıştırın.Bir kasede 2 yumurtayı kırarak biraz çırpıp üzerine 1 çay bardağı olan yağı ilave edilir..Biraz daha çırpılır.Peynirleri ezilir..Ardından soğanlar ufak ve ince ince doğranır.Sonra kıyılmış maydonozu,ezdiğiniz beyaz peynirleri ve küçük küçük doğradığınız soğanları,unu ,kabartma tozunu ve göz kararı tuzunuda ilave ederek hamur yapılır.Hamurumuz cıvık olacak.
Köfte şekli verilerek sıvı yağda kızartılır.

2 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakjiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/