skip to main |
skip to sidebar
RULO AÇMA
RULO AÇMA
2 büyük su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta akı ( sarıları üzeri için ayırılcak)
1 çorba kaşığı kuru maya
Tuz
İÇ MALZEME:
Patates
Soğan
Salça
YAPILIŞI:
Malzemeler yoğurularak hamur haline getirilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.Daha sonra hamurdan 7,8 adet bezelere ayırılır.Ayırılan bezeler lamacun boyunda herbiri açılır.Her açtığımız bezenin üzerine tüm bezelere 250 gram margarin yetecek şekilde bolca bezelere sürelim.Ardından bütün bezeler birleştirilerek sadece en üste gelcek olan bezeye margarin sürülmeyecek buzdolabında 1 gece bekletilir.Dolaptan çıkan hamurumuzu merdane yardımıyla büyük boy yufka boyutunda açarak büyütüp ince ince sigara böreği sarılacak şekilde kesiliyor.Ardındn iç harcımızı hazırlayıp annem patatesli harç hazırladı arzuya göre ceviz peynir kıyma vs. konarak kenarlarını kapatmadan sigara böreği şeklinde sarılır.Ardından üzerine yumurta sarılarınıda sürerek 250 dereceli fırında pişirilir.
6 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
ellerine sağlık canım:) açmalar nefis görünüyor..
hayırlı ve bereketli cumalar dilerim..
sevgiler..
Ne güzel açmalar bunlar puf puf ellerine sağlık canım.
fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/
öztiryakielr servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/
öztriyakiler servisi loarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/
Yorum Gönder