1 Ocak 2011 Cumartesi

SODALI BÖREK TARİFİ




SODALI BÖREK
1 kilo yufka
- 500 gr Beyaz peynir
- 1 Demet maydanoz
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı sıvıyağ

2 tane yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 Şişe soda(sade)
- Tuz,karabiber,susam,çörekotu

YAPILIŞI:

- Maydanozları ayıklayıp ince doğrayınız.Peyniri rendeleyip içine ekleyiniz.Baharatları ilave ediniz.
- Süt,yumurta ve sıvıyağı iyice karıştırınız.
- Tepsiyi yağlayınız.

- İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde seriniz.
- Sütlü harç ile yufkayı azar azar ıslatınız.
- İkici yufkayıda aynı şekilde serip ıslatınız.
- Peynirli harçtan yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtarak serpiştiriniz.Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
- Son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kesip üzerine kapatınız.
- Sütlü harçtan kaldı ise üstüne gezdirerek dökünüz.
- Böreğinizi istediğiniz şekilde kesiniz.
- Sodayı eşit olarak kestiğiniz yerlerden dökünüz.
- Buzdolabında en az iki saat bekletiniz.Dolaptan aldığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürünüz.Susam ve çörekotu serpip 200 dereceli derece fırında böreğiniz kızarana kadar pişiriniz.

2 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakiler servisi olarak gödnerinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/