1 Ocak 2011 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
1 kilo barbunya
kuru soğan
1 diş sarımsak
biber salçası
zeytinyağ
3 kesme şeker
tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
Maydonoz
YAPILIŞI:
Barbunyalar ayıklanıp haşlanır ve çıkan kara suyu süzülür. Ayrı bir tencerede rendelenmiş soğan, sarımsak ve sıvıyağ biraz kavrulur. Doğranmış patatesbiber salçası da buna ilave edilip biraz daha kavrulur. Barbunyalar da bu karışıma ilave edilip üzerini aşacak kadar su konur. Tuz ve şeker de eklenip kısık ateşte havuç ve barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir. Yemek buzdolabına hiç girmeden kendi tenceresinde soğuması beklenip öyle servis tabağına alınır. Üzeri de maydonoz yapraklarıyla süslenir.

2 yorum:

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiyakiler servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/