28 Ocak 2011 Cuma

RULO AÇMA




RULO AÇMA

2 büyük su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta akı  ( sarıları üzeri için ayırılcak)
1 çorba kaşığı kuru maya
Tuz


İÇ MALZEME:

Patates
Soğan
Salça

YAPILIŞI:

Malzemeler yoğurularak hamur haline getirilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.Daha sonra hamurdan 7,8 adet bezelere ayırılır.Ayırılan bezeler lamacun boyunda herbiri açılır.Her açtığımız bezenin üzerine tüm bezelere 250 gram margarin yetecek şekilde bolca bezelere sürelim.Ardından bütün bezeler birleştirilerek sadece en üste gelcek olan bezeye margarin sürülmeyecek buzdolabında 1 gece bekletilir.Dolaptan çıkan hamurumuzu merdane yardımıyla büyük boy yufka boyutunda açarak büyütüp ince ince sigara böreği sarılacak şekilde kesiliyor.Ardındn iç harcımızı hazırlayıp annem patatesli harç hazırladı arzuya göre ceviz peynir kıyma vs. konarak kenarlarını kapatmadan sigara böreği şeklinde sarılır.Ardından üzerine yumurta sarılarınıda sürerek 250 dereceli fırında pişirilir.

6 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım:) açmalar nefis görünüyor..
hayırlı ve bereketli cumalar dilerim..
sevgiler..

Yeşim dedi ki...

Ne güzel açmalar bunlar puf puf ellerine sağlık canım.

fagor servisi dedi ki...

fagor servisi olarak gönderiyi beğendik http://fagorservisi.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztiryakielr servisi olarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/

öztiryakiler servisi dedi ki...

öztriyakiler servisi loarak gönderinizi beğendik
https://www.oztiryakilerservis.net/